Μαγειρεύοντας αριθμούς: Μια συμπεριληπτική δράση

Τίποτα δεν είναι πιο διδακτικό από την ευκαιρία να συναντηθούν δύο σχολεία και να μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις. Αυτή ακριβώς ήταν η ιδέα πίσω από την επίσκεψη του 4ου γυμνασίου Πτολεμαΐδας στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος “Μαγειρεύοντας αριθμούς” που είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε σήμερα στο σχολείο μας.

Η δράση ξεκίνησε με παιχνίδια γνωριμίας με σκοπό να σπάσει ο πάγος και να δημιουργηθούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών. Η ανοιχτότητα και η προθυμία για κοινωνική αλληλεπίδραση ήταν εμφανείς από την αρχή. Στη συνέχεια ακολούθησαν συνεργατικές κατασκευές όπου οι μαθητές από τα δύο σχολεία συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν όμορφα κολάζ.

Το αποκορύφωμα της επίσκεψής ήταν η παραγωγή κρεπών. Οι μαθητές ανακάλυψαν την τέχνη της μαγειρικής. Κάθε ομάδα συνεργάστηκε για να δημιουργήσει τις δικές της μοναδικές γεύσεις και συνταγές. Η ατμόσφαιρα γέμισε με την μυρωδιά των φρεσκοψημένων κρεπών και τα γέλια των μαθητών, δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές και δεσμούς που θα μείνουν για πάντα.

Ήταν μια μέρα γεμάτη με παιχνίδι, δημιουργικότητα και αμοιβαίο σεβασμό – μια μέρα που θα θυμόμαστε για πολύ καιρό.

Ευχαριστούμε τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές του 4ου γυμνασίου Πτολεμαϊδας για την επίσκεψη τους.

Συντονισμός δράσης: Παπανικολάου Ιωάννα, Λαζαρίδου Βαρβάρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.