Χειροποίητα Ελληνικά Παραδοσιακά Προϊόντα

Στο Εργαστηριακό μάθημα Τεχνολογίας Τροφίμων μιλήσαμε για τα χειροποίητα Ελληνικά Παραδοσιακά Προϊόντα που γίνονται με απλά και αγνά υλικά.

Τα παιδιά από τις εμπειρίες τους αναφερθήκανε στον τραχανά, τις χυλοπίτες και το εβριστό που τα βασικά τους συστατικά είναι το αλεύρι, γιαούρτι, σιμιγδάλι, γάλα, αυγά από την διατροφική ομάδα των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών.

Στην κουζίνα μαγειρέψαμε τον παραδοσιακό τραχανά που στη συνέχεια προσφέραμε στους μαθητές του σχολείου μας.

Επιμέλεια της δράσης: οι μαθητές και η κα Νίκη Βουλκίδου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.