Επέτειος του Πολυτεχνείου: Σχολική γιορτή 2023

17 Νοέμβρη 2023!

Μισός αιώνας μετά!

Κάθε 17 Νοέμβρη η σκέψη μας και η καρδιά μας ταξιδεύει στον χώρο του Πολυτεχνείου, στον ξεσηκωμό των φοιτητών και του ελληνικού λαού κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Σταθήκαμε και μεις σήμερα ταπεινοί προσκυνητές μπροστά στην μνήμη των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για τα πιο απαραίτητα συνοψίζοντας τα στο σύνθημα : ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Μέσα από ένα βίντεο-χρονικό που δημιουργήθηκε την Σχ.χρονιά 2020-2021 στο οποίο παρουσιάστηκε όλο το χρονικό των γεγονότων με πρωταγωνιστές τους μαθητές του σχολείου μας σε ρόλο παρουσιαστών, δημοσιογράφων, ραδιοπειρατών, φοιτητών, μαρτύρων, ζωντάνεψε μέσα μας ως οφείλει το χρέος να διαφυλάξουμε τα αγαθά για τα οποία εκείνοι αγωνίστηκαν. Δεν έλειψαν τα τραγούδια τα ποιήματα και η γιορτή μας έληξε με μία δραματοποίηση του ποιήματος “1050 Χιλιόκυκλοι” της Κωστούλας Μητροπούλου.Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για την παραχώρηση της πρωτότυπης ιδέας την κ.Θεοφυλακτου Αλεξάνδρα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Βόντσα Βασιλική Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και μας τίμησε με την παρουσία της καθώς και την κ. Τερζοπούλου Μελίνα ΠΕ02ΕΑΕ η οποία συνέβαλλε τα μέγιστα για την δημιουργία του Βίντεο με πρωταγωνιστές τους μαθητές μας την Σχ. Χρονιά 2020-2021.

Την γιορτή συντόνισαν οι καθηγήτριες : Κεσκιλίδου Ελένη & Παπανικολάου Ιωάννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.